Diş Ağrısı

Diş ağrısı, göz ağrısı ve doğum sancısı. bunlar meşhur ağrılar. Diş ağrısı için diş çekmek çoğu zaman kurtarıcı gibi görünür. Ancak bazen durum öyle olmaz. Önce diş ağrısı nedeni bulunmalıdır. Diş ağrısını geçirebilmek için sorunun nereden geldiği, bilinir ise diş ağrısı geçer.

Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrısı için ağrı kesici kullanılması sorunu ortadan kaldırmadığı gibi genellikle tedavi için zaman kaybına da neden olur. Diş hekimine gitmek diş ağrısı tedavisi içine atılacak en doğru adımdır. Bu yazıda diş ağrısı nasıl geçer, diş ağrısı için ağrı kesici markası bulmayı ümit etmeyin sakın. Her zaman içtiğiniz size yan etkisi olmamış bir ila için. Dikkat etmeniz gereken ilacın ve kan sulandırmayan bir ilaç olması. Mesela Aspirin yasaktır. Sakın aspirin içmeyin.

Diş ağrısı neden olur bulduk mu? diş çürüğü mü var, yada gıda gömülmesi mi. Peki bu ağrıyan dişin ağrısı ve nasıl geçer? Gece ağrıyan diş için en iyi ağrı kesici hangisidir? Evde bu ilaçtan var mı? Nöbetçi eczane yakında mı? Ona mı gitsem açık bir dişçi bulup ona mı gitsem gibi sorunlarla boğuşmadan diş kontrolünüze gelin. Hemen randevu alın. diş hekimi nasıl bulurum?

Diş Çekimi

Dişiniz bir kanal ile kurtarılabiliyorsa, çekim yerine tedaviyi tamamlamanızı tavsiye edebiliriz. Dişinizi korumak, gelecekte diş proteziyle ilgili komplikasyonları ve ek maliyetleri azaltır. Endodontik tedavi bir seçenek değilse, tipik olarak dişinizi çekmenizi tavsiye ederiz. Veya diş o kadar hasar görmüşse, diğer tipte restoratif tedaviler için uygun değildir ( kaplama veya dolgu gibi.)

Çoğu durumda, gülümsemenizi kurtarmanıza yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapmak isteriz. Diğer diş tedavilerinin uygun olmadığı durumlarda diş çekimleri tipik olarak son durum senaryosu olarak saklanır. Bir diş ciddi şekilde kırıldığında veya kurtarılamadığında, bir sonraki en iyi adım çekim olabilir. Dişinizi çekerek ağrı, enfeksiyon ve bitişik dişlere gelebilecek olası hasar gibi sorunları çözebiliriz.

Diş Çekimi aşağıdakileri içeren durumlarda önerilir:

  1. Diş acilleri
  2. Agresif çürüme
  3. Şiddetli kırıklar
  4. Kırık kökler
  5. Kurtarılamaz dişler
  6. Kronik ağrı veya enfeksiyon
  7. İleri periodontal hastalık
  8. Tam ağız rekonstrüksiyonu
  9. Gömülü yirmilik dişler