Diş Çekimi
Sayfa İçeriği
Dişiniz tedavi ile kurtarılabiliyorsa, diş çekimi yerine diş tedavisini seçmenizi tavsiye ediyoruz. Dişinizi korumak, gelecekte diş proteziyle ilgili komplikasyonları ve ek maliyetleri azaltır. Endodontik tedavi geçerli bir seçenek değilse, tipik olarak dişinizi çekmenizi tavsiye ederiz. Bazen de dişin kökü kanal tedavisi ile kurtarılarak değilse bile üzerine bir restorasyon yapmak için yeterli madde bulunmaz. Bu durumdada çekim diş çekilmek zorunda kalınabilir. Dişler için birinci seçeneğimiz tedavi ve üzerine diş dolgusu veya kaplaması gibi restorasyonlar uygulamaktır. Diş Dolgusu yazımda da detay bulacaksınız.
Çoğu durumda, gülümsemenizi kurtarmanıza yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapmak isteriz. Diğer diş tedavilerinin uygun olmadığı durumlarda diş çekimleri tipik olarak son durum senaryosu olarak saklanır. Bir diş ciddi şekilde kırıldığında veya kurtarılamadığında, bir sonraki en iyi adım çekim olabilir. Dişinizi çekerek ağrı, enfeksiyon ve bitişik dişlere gelebilecek olası hasar gibi sorunları çözebiliriz. Diş Eksikliği önemli bir problemdir. Bu nedenle zorunlu olmadıkça diş çekimi önermiyoruz.
Diş Çekimi aşağıdakileri içeren durumlarda önerilir:
- Diş acilleri
- Agresif çürüme
- Şiddetli kırıklar
- Kırık kökler
- Kurtarılamaz dişler
- Kronik ağrı veya enfeksiyon
- İleri periodontal hastalık
- Tam ağız rekonstrüksiyonu
- Gömülü yirmilik dişler
Diş Çekimi Acır mı?
Diş lokal olarak uyuşturulduktan sonra çekildiği için kesinlikle diş çekiminde ağrı hissetmezsiniz. Diş hekiminiz size ilaç da azacağı için diş çekimi sonrası 1 saat gibi bir süre geçtikten sonra geç kalmadan ağrı kesici ilacınızı içmeniz önerilir. Diş çekimi sonrası bir miktar kanama olabilir. Bu kanı sürekli tükürürseniz kanama durmaz. Sürekli tulumba gibi siz kanı emdiğiniz için kanama devam eder. Diş Ağrısı yazmı okudunuz sanırım. Sıkı bir tamponu en az 1 saat hareketsiz ısırmak gerekir.
Diş Çekim Fiyatı
Dişin durumuna göre diş çekim fiyatı farklılık gösterir. Diş hekimi dişinizi çekmek için fazla zaman ve alet kullandığında diş çekim fiyatınızın arttığını göreceksiniz. Diş çekimi 500tl ile 1500 tl arasında olabilir. Yirmilik diş çekim fiyatı ile sallan bir dişin çekim fiyatı tabi ki farklı olmaktadır.