Türkiyede İmplant Yaptırmak
Sayfa İçeriği
Kaliteli ve uzun ömürlü diş tedavileri için Türkiye’yi tercih eden hastaların dikkat etmeleri gereken konuları öneki yazımda anlatmıştım. İmplant tedavisi için özel önerilerim olacak. Son yıllarda maalesef doktor olmayan kişilerin para yatırarak diş kliniği ve hastaneler açtığını unutmayın. Tüccar zihniyeti ile çalışan bu tür yerlerden uzak durmanız gerekiyor. Daha da kötüsü doktor olmadığı halde ağızda çalışan insanlar. Sahte dişçi olarak isimlendirilen bu korsanlar maalesef çoğaldı. Bunlardan birine denk gelmemek için tedavinizi yapacak hekimin diplomasını görmenizi öneriyorum.
İmplant Fiyatı
İmplant yaptırmadan önce en çok araştırılan konu implantın fiyatı. Benimle de iletişime geçen hastaların ilk sorduğu implant fiyatı ne kadar? Tabi ki fiyat söylenecek ve fiyatı bileceksiniz. Ancak ilk soru bu olmamalı. Benim için nasıl bir implant tedavisi planlayabilirsiniz, benim ağzım implant için uygun mu, bana kaç implant olabilir, implant yapım sürtesi ne kadar, implant başarısı ne kadar, implantımı kim yapacak gibi olmalıdır.
İmplant Marka Seçimi
İmplant markasını hastanın seçmesinde bir anlam göremiyorum. İmplantı uygulayan doktor kullanacağı malzemeyi seçmeli veya önermelidir. Hasta bana bu implantı yapın diye hekime gittiğinde hekim o marka ile deneyimli olmayabilir. Çalışma alışkanlıklarına uygun olmayan bir implant markası ile başarılı sonuçlar alabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle hekime bırakmak daha iyi olacaktır.
İmplant Yapımının Uygun Olduğu Durumlar;
İmplantlar daha önce kaybedilmiş dişlerin veya çürük, enfeksiyon, dişeti hastalığı ve yaralanma gibi nedenler yeni kaybedilen dişlerin yerine başarıyla uygulanır. Yeni çekilmiş dişlerde hemen implant yapılabilir ancak; dişeti ve ya diş kökünde enfeksiyon varsa 2-3 ay bekledikten sonra implant yapılabilir.
İmplant operasyonuna başlamadan önce diş hekimi hastanın filmleri inceleyerek çene kemiği kalitesi ve miktarını tespit eder. yapılacak olan Yeterli kemiğin olmaması durumunda bazı vakalar için kemik tozuyla doldurma yapılarak kemikleşme sağlanabilir. Bu şekilde bazı damaklar implant için uygun hale gelebilir. Bu komplike bir işlemdir ve daha fazla zaman ve maliyet gerektirir.
İmplant uygulamasından önce tüm detaylar incelenip planlandığı için uygulama sırasında herhangi bir riskli durumla karşılaşma olasılığı düşüktür.
İmplant Öncesi
İmplant uygulamasına geçmeden önce ilk yapılması gereken hasta ağzındaki hijyeni sağlamaktır. Cerrahi bir operasyon olan implant yapımında enfeksiyona karşı ağız içi hijyeni ve implantın sterilizasyonu büyük önem taşımaktadır. Yapılacak uygulamaları iyi dinlemeniz ve anlamadığınız hususları tekrar doktorunuza sormanızda fayda vardır. Tedavi süresi, maliyeti, riskleri ve ücrete dahil olan işlemleri doğru ve eksiksiz biçimde anladığınızda süreç daha kolay ilerleyecektir. Geçici dişler ve implantın üzerine yapılacak diş protezi veya diş kaplamaları fiyata dahil olmadığından talebiniz olacak ise onların da ücretlerini ayrıca öğrenmeniz gerekmektedir.
İmplant Uygulama Aşaması
Hijyen ve sterilizasyon sağlandıktan sonra diş hekimi implant yapılacak olan yerdeki dişetini cerrahi operasyonla açar. Çene kemiği içerisinde implant için uygun olan boşluğu oluşturur ve implantı bu alana vidalar. İmplant üstü kapatma vidasıyla kapatılır ve açılan diş eti dikilir. Bundan sonra implant ve kemiğin bütünleşmesi için 2-4 ay arasında beklemek gerekir. Bekleme süresi kemik kalitenize göre göre değişkenlik göstermektedir. Yapılan implant kemikle bütünleştikten sonra ikinci aşama olan üst yapılara geçilir. Üst yapılar implantın üzerine gelen porselen veya zirkonyum ile yapılan kuron dediğimiz yapay dişlerdir. Laboratuvarlarda hazırlanan porselen dişler implantın üzerine yapıştırılarak veya vidalanarak tutturulur.